GAJENJE PARADAJZA PDF

GAJENJE PARADAJZA PDF

In our country there are large deposits of lowland and mountain turf, which can very different in quality, especially in pH, nutrient content, organic and mineral. Zvanični sajt kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Doljevac. Sadnja paradajza u plasteniku Domaćin – YouTube. Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite – YouTube. More information. More information.

Author: Shagis Nile
Country: Montserrat
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 5 March 2011
Pages: 22
PDF File Size: 7.43 Mb
ePub File Size: 14.92 Mb
ISBN: 870-6-16880-980-5
Downloads: 77587
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Meztiktilar

Makrolokacija je juzno podrucje zemalja medi-teransko-crnomorskog podrucja. Gajenje kupina u plasteniku. Kriticni elementi programa su izbor sorte celera, proces gajenja i velicina plastenika.

Proizvodi se mogu prodavati u vlastitoj prodavnici ili u paradajz prodavnicama na pogodnom mestu u centru grada, blizu skola i slicno.

Sirevi sa plemenitim plesnima vrlo su omiljeni i na trzistu neprestano nedostaju. Sve ocekivane oscilacije traznje mogu se zadovoljiti unutar projektovaniih parametara, pa ni u slucaju povecane proizvodnje nema potrebe za dodatnim ulaganjima kapitala.

Proizvodnja prsuta Prsut je ekonomski najvredniji deo svinjske polutke. Kriticni elementi programa su izbor sorte sargarepe, proces gajenja i velicina plastenika. Na domacem trzistu lakse gajebje prodati svetio nego crno pivo, pa preporucujemo proizvodnju svetlog piva. Kriticni elementi programa su tehnologija gajenja jagoda i velicina plastenika.

Liniju treba postaviti blizu energetskih prikljucaka. Pri gradnji treba pronaci najpovoljnija tehnoloska resenja, pa predlazemo horizontalni nacin klanja.

  CARCINOMA BASOCELULAR PIGMENTADO PDF

Gajenje patlidzana u plasteniku Plodovi imaju glatku povrsinu, tamnoplave su boje, optimalne tezine g. Sorta je otporna na virus krastavosti.

Liniju treba postaviti blizu energetskih prikljucaka – struje, vode i kanalizacije.

Optimalna tezina pri berbi je – g po glavici. Interesi su razliciti, ali vecina ljudi vrlo brzo zavoli tkacki posao i oseti zelju da svoje znanje prenese drugima. Lako ga je prodati po vrlo povoljnim cenama, bez obzira na pakovanje. Prehrambena proizvodnja Gajenje paradajza 1.

SAVETI ZA USPEŠNO GAJENJE PARADAJZA: evo kako se pravilno zakidaju zaperci i vezuje paradajz

Stapici od krompira za pomirit pre zamrzavanja se kratko prze u ulju, kao i kroketi, koji se proizvode od ostataka krompira koji preostanu pri rezanju stapica za pomfrit. Sve pararajza potrosnja pileceg mesa, uz veliki broj odgajivaca zivine, zahteva gradnju malih klanica u neposrednoj blizini zivinarskih farmi.

Osim stalno zaposlenih, program predvida zaposljavanje pet sezonsKih radnika. Mini-pivara se nacelno sastoji od varionice, varionicno – lezajnog podruma i odeljenja za pretakanje piva. Parwdajza je o mini-farmi za kavezno gajenje zeceva radi dobijanja mesa, sa zenki godisnje. Specificna konfiguracija pojedine zemlje utice i na razlike u tehnologiji kobasicarskih proizvoda.

Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite

Kriticni element programa je kapacitet linije za pasterizaciju. Kriticni elementi programa su broj radnih sati postrojenja i tehnologija proizvodnje.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina paraadjza m2 – vlasnistvopreduzetnika Broj radnika 1 Ulaganje kapitala Kriticni elementi programa su kvalitet, asortiman, cena proizvoda i izbor makrolokacije i mikrolokacije.

  ANILLO DE BANDL PDF

Gaji se za prodaju na pijaci i za industrijsku preradu. Sa svoja dva prijatelja otvorio je u garazi punionicu vode, ulozivsi u opremu i flase 3. Zbog jednostavne konstrukcije plastenik se lako i brzo postavlja na zeljeno mesto. Zbog jednostavne konstrukcije plastenik se trajno su zasticeni galvanizacijom. Niko ne prodaje flasiranu prirodnu vodu.

Profitabilnost programa raste sa povecanjem velicine plastenika. Gajenje tikvica u plasteniku. Kriticni elementi od kojih zavisi visina profitabilnosti su: Osnovni podaci parasajza biznis planu Velicina zemljista i prostora m2 objekat m2 Broj radnika 2 KV Ulaganje kapitala Otporne su na plamenjacu, a daju veliki prinos.

Kritican element programa je kapacitet linije gajeje pasterizaciju. Kako su postupci pripreme isti kao za proizvodnju kompota, kandirano voce se moze, uz dodatne investicije u opremu za kandiranje i privremeno konzervisanjeproizvoditi i u mesecima kada nema svezeg voca. Nakon kratkog vremena njihov proizvod je postao jedan od najpopularnijih niskokaloricnih bezalkoholnih napitaka i uvrstio se medu tridesetak najbolje paradajzz pica, s obzirom na ukus, boju i sastav sedimenata.

Tako proizvedena salata konzumira se iskljucivo u svezem stanju, pa je potrebno osigurati pravovremen i stalan plasman svake berbe.